måndag 21 maj 2012

Valpkurs tillfälle 8

Så var det dax för kurs igen, bara två gånger kvar efter denna!
Idag körde vi först genom hundmöten och Poppe klarade det helt ok, han tappade kontakte lite ibland men sprang aldrig iväg för att "möta" den andra hunden. Vi fick även visa hur långt vi kommit med ligg-stanna och där visade det sig hur mycket vi tränat eftersom jag utan problem kunde lägga Poppe och lämna honom som om det vore ett riktigt platsläggande, så kul att se!
Annelie, instruktören, hade en genomgång av extern belöning och sen fick vi testa på det lite. Tyvärr snurrade jag till det lite för Poppe så det blev inte så bra det kunde blivit men nästa gång går det säkert bättre. ;)
På teoristunden kollade vi på en film om hunden språk och efter det fick vi två och två släppa ihop våra hundar för att i praktiken få öva oss på att läsa våra hundar. Poppe fick leka med en fransk bulldog-pojk som heter Helge. Han bestämde från start till slut men det var inget Poppe brydde sin lilla hjärna med, det fanns bara en sak i hans huvud och det var att jaga och bli jagad. Inte ens när den lille absolut inte ville avsluta leken utan började gruffa för att få fart på Poppe igen så höll han sig helt lugn, duktig pojk! ♥

Sammanfattningsvis så gör Poppe verkligen framsteg, så nu krävs det nya utmaningar och här ligger vi inte på latsidan inte för ikväll har vi påbörjat inlärning av fotingången.

Såhär är min plan att det snart ska se ut.. ;)
(video lånad av 3vallare.se)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar